«Josefine-spillene» har blitt en av de aller største suksessene innen norskproduserte PC-spill. Josefine Skolehjelp er en samling spill som særlig egner seg for barn mellom 3 og 12 år. Vanskelighetsgrad og egnethet varierer fra spill til spill, og siden spillet styres med piltastene, mellomromstasten og musen kan barn i alle aldre enkelt lære seg reglene. Spillene er alltid pedagogiske, uten å oppfattes som kjedelige eller altfor undervisningspreget. Tvert imot er spillene fullspekket med underholdning og moro, og barna mister ikke konsentrasjonen. Josefine Skolehjelp inneholder også flere oppgaver som er med på å stimulere barnas lærelyst og glede over det pedagogiske materialet.

Spillene er utviklet i samarbeid med lærere i grunnskolen og foreldre kan med god samvittighet kan la barna tilbringe time etter time foran PC-skjermen. Ved å spille dette spillet kan barna lære om alt fra alfabetet og klokken til historie og geografi. Josefine Skolehjelp kan aldri erstatte vanlig undervisning, men egner seg bra for barn som har problemer med å oppfatte de konseptene de lærer på skolen. Foreldre kan være sikre på at spillene byr på både trygg og klok underholdning.

Josefine Skolehjelp er produsert av Pinjata og flere titalls nye spill har kommet til verden siden det aller første spillet ble utgitt i 1999.

Handlingen

Den grunnleggende handlingen i Josefine Skolehjelp er alltid den samme. Du følger den morsomme og vennlige kaninen Josefine som går på skolen, reiser ut på eventyr, besøker en annen tidsalder eller bare går på tur i skogen. I løpet av spillet treffer hun forskjellige andre figurer som behøver hjelp, og sammen med Josefine løser spilleren oppgaver som for eksempel går ut på staving og løsing av regnestykker. I flere av spillene er det skuespilleren Guri Schanke som har stemmen til Josefine.

«Josefine og Gjengen» (1999) var det aller første spillet som ble utgitt i Josefine Skolehjelp-serien. Her blir du kjent med Josefine og vennene hennes, og hjelper dem med å løse oppdrag som krever logisk og rasjonell tenking, men på en artig måte. Spillet er variert og spilleren kan velge mellom en rekke forskjellige oppdrag. Hjelp Josefine med å finne frem til Museline i en labyrint, vær med gjengen på fisketur, sett sammen ord til å lage din egen historie eller lær å ri på en hest. Når de ulike oppdragene blir løst mottar du medaljer.

I «Josefine på skolen» (2002) blir du med Josefine med til klasserommet og i skolegården. Sammen med kaninen og vennene hennes lærer du blant annet om klokka, tall, alfabetet, årstider og geografi. Ved siden av det pedagogiske kan barna hjelpe Josefine gjennom en hinderløype og får utløp for fantasien sin med å fargelegge forskjellige bilder. Josefine på skolen har også flere artige sanger som barna kan lære.

I «Josefine på skoletur» (2006) reiser du og Josefine på oppdagelsestur i skogen, hvor dere møter forskjellige figurer som behøver hjelp. Her må du hjelpe Josefine med å finne sopp til en bjørn eller med å bygge en trehytte til en ugle. Selv om Josefine-spillene er laget for å passe til både gutter og jenter appellerer dette spillet særlig til begge kjønn, da det introduserer frosken Fredrik, som er byggmester. Underveis på turen samler du bær som du kan dele ut til sultne dyr. Med dette spillet lærer barna om grunnleggende ting som telling og regning, men også om å være hjelpsom og vennlig.

«Josefine: Kongekampen» (2009) er et historiebasert spill hvor du blir med Josefine på en tidsreise gjennom Europa. Det er vikingtiden det skal læres om, og målet med spillet er å hente gaver fra ulike konger i de forskjellige landene. Karakteren du spiller er danskekongen Svein Tveskjegg, og sammen med kaninen tar du sjøveien fra by til by på et vikingskip, mens du lærer fra læremester Josefine.